cubaan memasak roti sarang lebah

- ini adalah entri tertunggak, berzaman dalam draf. baru arini tergerak nak publish.. hehe.. -


arini sangat tenang.. jauh dari kesibukan dan keresahan hati.. tak terkejar masa untuk g keje, utk siap2 macam selalu.. sebabnya arini ni kita cuti daa.. hehheee...

cuti unplanned, main terjah je.. kalau lah opis tu opis aku, mau aku bagi cuti kat semua orang.. weehuuuuu..!! so, untuk mengisi masa lapang ni, meh la kita update blog. sian blog ni, slalu sangat dipingggirkan.. dah macam tak de blog dah kekdahnya.. almaklum aje, kita bukan blogger fulltime.. hanya sekadar nak join dunia tanpa sempadan ni je..

aritu ada la menerai roti sarang lebah ni. dok famous bebeno.. tgk macam sedap je..

so, aku pun try la google resipi.. sedap memang sedap, tp roti aku agak kejung sikit.. hehe.. sebab banyak sangat tepung kot.. tapi tak pe, kita boleh cuba lagi lenkali..

so, jom le tgk gambo.. resipi x de, tp korang boley google utk dapatkan resipi ni..



 doh roti yang selamat dibulat2kan dan ditempatkan dengan jayanya dalam bekas pembakar..


 selepas 20 minit, maka terhasillah roti ni.. silap letak jarang2, tu yg roti nampak x gebu..



 setelah dialih ke dalam bekas lain, untuk memastikan roti tak keras kejung.. hehe..



 asingkan sikit untuk makan dengan sos butterscotch.. aduh mak sedapnya... 
tetapi! diingatkan disini bahawa sos tu perlu likat sikit untuk rasa yang lebih umph..!

dah macam iklan tv pulak.. hehe..





so far, mana-mana resipi untuk roti ni memang best untuk dicuba, cuma perlu ikut bahan dan step2 yang diberitahu.. jgn nak derhaka sangat eh.. huhu..






No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...